Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre.
A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
Szakács szakképzés indul
2024.06.30.
További információért hívd kolléganőnket a +36 (30) 700 8999-es vagy a +36 (37) 540 042-es telefonszámon.
OM azonosító: 200584
Ágazat neve
Szakmajegyzék száma
Képzés időtartama 6 hónap
Választható szakmairányok: Nem választható
Szakács szakképzés indul
2024.06.30.
További információért hívd kolléganőnket a +36 (30) 700 8999-es vagy a +36 (37) 540 042-es telefonszámon.
Szakmajegyzék száma
Képzés időtartama 6 hónap
Választható szakmairányok: Nem választható
Ágazat neve
Miért érdemes a szakács tanfolyamot választanod?
A nálunk megszerzett szaktudásának köszönhetően olyan versenyképes képességeknek leszel a birtokában, amellyel rendkívül kreatív, étvágygerjesztő és ízletes hideg, illetve melegkonyhai ételeket készíthetsz. Nemcsak az üzletileg fontos készletgazdálkodást sajátíthatod el, hanem megtanítunk csapatban gondolkodni, irányítani is. A tanfolyamon elsajátított ismeretekkel szabadságot is szerezhetsz, hiszen képességeidet bárhol kamatoztathatod. Ha szívesen utazol és érdekelnek más kultúrák, akkor számos új út is megnyílik előtted.
A szakképesítéssel rendelkezők:
- a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével; - előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre; - árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva; - betartja és betartatja a HACCP szabályzatot; - anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért; - a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza; - képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.
Kompentencia elvárás
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.
Képzés ára:
A Szakács szakképzés ára kiegyenlíthető egyösszegben, de kérhetsz részletfizetést is. A fizetendő összeg egyösszegű fizetés esetén: 400.000 Ft, részletfizetés esetén: 430.000 Ft
Jelen adatlap kitöltése nem egyenértékű a hivatalos jelentkezéssel! Ön az adatlap kitöltésével csak érdeklődési szándékát jelzi az adott képzéssel kapcsolatban az intézmény felé.
Az előjelentkezés lépései:
1. Töltsd ki az előjelentkező űrlapot!
2. Kattints az “Elküld” gombra. Itt néhány másodpercre szükség lesz, amíg feldolgozza a rendszer a jelentkezésed.
3. Ezután nincs további teendőd. Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.
Kérdésed van? Tedd fel bátran!
Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, és konkrét kérdéseid lennének a képzésekkel kapcsolatban, írj nekünk e-mailt – minden levélre válaszolunk.
Garantáltan biztonságos jelentkezés
Adataidat a hozzájárulásod nélkül nem kezeljük, nem adjuk ki senkinek. A weboldalunk SSL tanúsítványa garancia arra, hogy a megadott adataidat biztonságosan kezeljük.
Egy idézet csak neked:
Egyetlen nap sem vész kárba, melyen tanultál valamit.